Süt nasıl dondurulur? Çiğ süt dondurucuya konabilir mi?
Süt, içecek olmanın yanı sıra tuzludan tatlıya kadar her tanımın içinde yer almaktadır. Her tanımda karşılaşılabilen sütün dezavantajı, açıldıktan sonra kısa bir süre kullanılmaması durumunda bozulmasıdır. Buzdolabında saklansa bile en fazla iki gün sonra ekşimeye başlayacaktır.
Süt kullanımından sonra hem paradan hem de gereksiz israftan kaçınmak için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Yanıtı çok kolay, sütü dondurarakDaha uzun süre koruma sağlayabilirsiniz. sütün dondurulmasıOldukça kolay bir işlemdir.
Peki sütü dondururken nelere dikkat etmelisiniz? İşte sütten en iyi performansı alabilmeniz için sütün dondurulması hakkında bilmeniz gereken birkaç ipucu…
SÜT NASIL DONDURULUR?
Sütü dondurucuda güvenli bir şekilde dondurmak için hava geçirmez bir kaba dökün ve dondurucuya yerleştirin. Veya sütü kendi kutusunda gönül rahatlığıyla dondurabilirsiniz. Dilediğiniz miktarı kullandıktan sonra geri kalanını direkt dondurucuya koyarak dondurabilirsiniz.
Az miktarda süt kullanmak için kalan sütü buz kalıplarına dökerek de dondurabilirsiniz. Ancak buz kalıplarını sütle doldurduktan sonra hava almasını engellemek için birkaç kat streç film veya buzdolabı poşeti ile sıkıca sarmalısınız.
sütün dondurulması K için temiz plastik şişeler veya dondurucuya uygun poşetler kullanabilirsiniz. Sütü buz kalıplarında dondurduysanız, dondurma işlemi tamamlandıktan sonra süt küplerini çıkarıp dondurucuya uygun poşetlere aktarmanız gerekir.
Sütün dondurulması Çözüldükten sonra tadı ve dokusunu kaybeder. Bu nedenle sütü içmek için değil yemek pişirmede kullanmak için dondurmak daha doğru olacaktır. Özellikle tatlı açıklamalarında dondurulmuş sütÇok başarılı çalışıyor.
SÜTÜ DONDURMAK İÇİN İPUÇLARI
- sütün dondurulmasıDilediğiniz zaman çözdürdükten sonra da aynı tazeliği sağlaması için mümkün olduğunca hava almayan kaplarda saklayın.
- Süt dondurulduğunda genleşeceğinden ve bu genleşme kapların patlamasına neden olabileceğinden kabın içinde yaklaşık 5 cm boşluk bırakmalısınız.
- Sütü dondurduktan sonra Daha sonra asla çözülmesine izin vermeyin. Bu çözme işlemini buzdolabında yapın. Dışarıda çözülen süt bakteri üretmeye başlar ve gıda zehirlenmesine neden olabilir.
- Çözülmüş sütü asla iki kez dondurmayın.
DONDURULMUŞ SÜT NASIL ÇÖZÜLÜR?
dondurulmuş sütÇözülmesi oldukça zahmetsiz bir işlemdir. dondurulmuş süt Dondurucudan çıkarıp altına bir kap koyun ve bir gece buzdolabında bekletin. Sabah ilk günkü gibi taze çözülmüş süt sizi bekliyor olacak!
Eğer dondurulmuş süt Eğer bekleyip çözecek vaktiniz yoksa bir tencereye soğuk su doldurup sütü bu tencereye koyup buzdolabına koyun. Böylece dondurulmuş sütBir ila bir buçuk saat içinde çözülecektir.
dondurulmuş süt Unun buzunu çözmenin en hızlı yolu onu mikrodalgada pişirmektir. Sütlü bir yemek yapacaksanız en doğru tercih bu olabilir. dondurulmuş süt Mikrodalgaya dayanıklı bir kaba yerleştirin ve 10 saniyelik aralıklarla denetimli bir şekilde çalıştırın. Ancak bu çözme işlemi sırasında sütü eridikten hemen sonra kullanmanız gerekir.
DONDURULMAYA EN UYGUN SÜT HANGİ SÜT?
Sütün dondurulması için en uygun olanı yağı azaltılmış süttür. Yağı azaltılmış veya yağsız süt, tam yağlı sütten daha sorunsuz donar. Tam yağlı süt dondurulduktan sonra çözüldüğü için yağ ve süt kısımları ayrılabilir.
Badem sütü, yulaf sütü, soya sütü gibi süt ürünü olmayan süt ikamelerini de gönül rahatlığıyla dondurabilirsiniz. Bununla birlikte, bu süt ikamelerinin, dondurulduktan sonra çözdürüldüklerinde daha granüler bir yapıya sahip olduğu görülmektedir. Bu tür süt ikamelerini kahve veya mısır gevreği gibi sütlü yemeklerde kullanabilirsiniz.
SÜT DONDURULDUĞUNDAN SONRA NE KADAR SÜRER?
Sütü dondurduktan sonraDaha sonra dondurucuda 3 ay sorunsuz bir şekilde saklayabilirsiniz. Sütü dondurduktan sonra Daha sonra 2 aya kadar ilk günkü tazeliğini ve lezzetini koruyacaktır. 2 ay sonra lezzetini kaybedebilir.
haber-arsuz.com.tr