Yunus Nadi Roman Ödüllü Zaman Geçer Sesler Kalır
Türklerin Rumeli’ye ilk geçtiği yer olan Çardak kasabasını merkez alarak; savaşın, yoksulluğun, işgalin, acıların ve yanan şehirlerin gölgesinde; Aile, vatan ve doğa sevgisini, dostluğu, sevgiyi ve dostluğu yerel dilde ama kozmik bir bakış açısıyla anlatan Vakit Geçer Sesler Kalır okuyucularıyla buluştu.
2022 yılında 77. Yunus Nadi Roman Ödülü’nü alan Dünya Döner Renkler Kalır kitabının gölge kahramanı Sabite Hanım’ın on yaşından Cumhuriyetin ilanına kadarki hayatını anlatan roman, okurların yaşadıklarına tanıklık etmelerine olanak tanıyor. kez bizzat.
Gerçek olaylara dayanan Zaman Geçer Sesler Kalır aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı onurlu direniş destanının romanıdır.
Sayfa: 280
“Umudunu kaybetme…”
Sabite, Zehra, Fedora… Üçü de birbirinden farklı, üçü de güçlü kadınlar…
Cumhuriyetin ilanından bir süre sonra sona eren roman; Savaş, kıtlık, salgın, işgal günlerini anlatırken bir yandan da sevginin, dostluğun, dayanışmanın, toprağa bağlılığın, emeğin hazzını göstererek. “Her zaman umut vardır…”diye fısıldıyor.
Kitaptan…
Meraklı okuyucular için kitabın kısa bir tadımını sunuyoruz;
“Geleceğe yürüyen ayak sesleri”
Mırıltısına önce bir serçe karşılık verdi, sonra bülbüller ve şakalar neşeli çığlıklarına, kırlangıçlar kanat seslerine katıldı. Hayata inan, her şeyin bir sonu vardır, kötü günlerde bile hiçbir şeyin seni yolundan döndürmesine izin verme derlerdi.
“Bir zamanlar bomba seslerinin, acı feryatların yükseldiği Çanakkale Boğazı ya da eski adıyla Kale-i Sultaniye Boğazı şimdi eskisi kadar sakindi. Unutulmazlardı ama neşeli sesler. oynayan çocukların, kahkahalarının, geleceğe doğru yürüyen ayak seslerinin kulaklarında olurdu.”
Kitap sayfası için iletişim:
goynucekajans.xyz