Teknoloji

Ağlarken elinde tablet varmış gibi ekranı kaydıran çocuk endişe yarattı

Teknolojinin hayatımıza etkisi her geçen gün artıyor. Ancak denetimsiz kullanımın çocuklar üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Çin’de çekildiği iddia edilen bir sahnede uyurken elinde tablet tutan ve ekranı kaydıran bir çocuk, anne babaların telaşını artırdı.

EBEVEYNLERDE ENDİŞELER YARATTI

Teknoloji geliştikçe hayatımızdaki alışkanlıklar değişmeye başladı. Özellikle günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız telefonlar ve tabletler hayatımızı büyük ölçüde etkiliyor. Yetişkinler için büyük bir sorun teşkil etmese de dijital dünya çocukları büyük ölçüde etkiliyor. Küçük yaşta dijital dünya ile tanışan çocuklar, teknolojiye çok çabuk adapte oluyor. Ancak bu durum gözetim altında olmayan çocuklar için travmatik olabilir. Bu konuya örnek olabilecek bir sahne görenlerde tedirginlik yarattı.

TEKNOLOJİNİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Çin’de çekildiği iddia edilen bir sahnede çocuk uyurken ağladı. Gözlerini bile açmayan çocuk, bir elinde tablet tutar gibi parmağıyla üstünü iterken, diğer eliyle dijital ekranda kaydırma hareketi yaptı. Küçük çocuğun bu hareketleri, teknolojinin çocuklar üzerindeki etkisi konusunda anne babaları oldukça endişelendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu